Filter
  • Použitie
  • Vhodné pre:
Filtrovať

Beh

Pred tréningom
Aby náš organizmus vedel podať seriózny športový výkon, musí siahnuť na svoje energetické zásoby. Tie vytvára priebežne počas regeneračných dní v rôznych podobách (hlavne svalový glykogén a telesný tuk). Najrýchlejší zdroj energie je však krvný cukor, ktorého hladinu by sme nemali pred tréningom podceniť. Doporučujeme použiť jeden energetický gél tesne pred tréningom alebo pretekom.


Počas výkonu
Krvné cukry organizmus spali do 30-40 minút počas trvania výkonu. Aby telo vedelo promptne fungovať aj po tejto dobe (krvný cukor je najrýchlejší zdroj energie) zhruba po 30 minútach dopĺňame rýchle cukry v podobe energetických drinkoch, géloch, fazuliek a podobne. Sú vyvinuté tak, aby trávenie nadmerne nezaťažovali.


Po tréningu
Zrýchlený metabolizmus prebieha ešte zhruba 20 minút po záťaži. V tejto dobe je vhodne doplniť cukry, aby sme si zbytočne nespálili svalový glykogén (energia zo svalov). Použijeme energetické gély. Súčasne je dobre doplniť bielkoviny (proteíny), pretože v tejto dobe začína prebiehať regenerácia organizmu a práve bielkoviny sú používané ako základné stavebne jednotky pri 'rekonštrukcii' poškodených svalových vlákien, šliach atď. Použijeme regeneračný proteín. Pri vytrvalostných športoch by sme nemali zabúdať na kĺbovú výživu. tu je dobré zaradiť počas regeneračných dní.

Zobrazenie: Zoznam / Vedľa seba
Zobraziť:
Zoradiť podľa:

viridian Joint Complex (90 kapsúl)
Ochraňuje kĺby a šľachy, je BIO certifikovaný a dokonca klasifikovaný aj ako Kosher. Joint Complex si získal našu priazeň, a preto ho používame denne. Je postavený na Glukosamíne, ktorý pochádza z hubovitých tkanív Aspergillus niger. Naviac obsahuje vitamín C, ktorý, okrem iného, prispieva k tvorbe kolagénu, látky, kto..
21.99€
VitalCity.sk, Kremnická 54, 04011, Košice, t: 0917 740 872 (od 10:00 do 18:00), e: office@vitalcity.sk